Vegetarisk Quinoa-frittata med fetaost och tomater

5 from 1 vote
Denna vegetariska quinoa-frittata är en enkel och mättande måltid som är full av smak och näring. Den har quinoa, fetaost och tomater som huvudingredienser och är enkel att göra och är perfekt för en snabb och enkel middag eller brunch.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Middag
Kök Mediterranean
Portioner 4
Kalorier 442 kcal

Ingredienser

  • 2 dl quinoa kokt
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 röd pepper finhackad
  • 1 dl fetaost krossad
  • 1 dl körsbärstomater halverade
  • ½ dl basilika färsk hackad
  • 6 ägg
  • ½ dl mjölk
  • Salt och svartpeppar
  • 2 msk olja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader C (350 grader F). Smörj en stekpanna eller en ugnssäker form med höga kanter.
  • Värm oljan i en stekpanna över medelhög värme. Lägg i löken, vitlöken och paprikan och fräs tills löken är mjuk.
  • Tillsätt quinoa, fetaost, tomater, basilika och låt det fräsa i några minuter till.
  • I en annan skål, vispa ihop ägg och mjölk. Häll äggblandningen över quinoa-blandningen och rör om för att fördela ingredienserna jämnt i formen.
  • Grädda i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggen är stelnade och gyllenbruna.
  • Ta ut frittatan ur ugnen och låt den svalna i några minuter. Skär upp i bitar och servera.
  • Servera med en sallad eller bröd om du önskar.

Anteckning

  • Du kan byta ut quinoa med annat korn eller grönsaker om du vill.

Nutrition

Kalorier: 442kcalCarbohydrates: 40gProtein: 21gFat: 22gMättat fett: 7gFleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 0.1gKolesterol: 269mgNatrium: 392mgKalium: 607mgFiber: 5gSocker: 4gVitamin A: 2203IUVitamin C: 49mgKalcium: 235mgJärn: 4mg
Keyword basilika, brunch., fetaost, frittata, Quinoa, tomater, Vegetarisk quinoa-frittata, vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating