Vegansk Quinoa- och svamprisotto

5 from 2 votes
En hälsosam och mättande vegansk version av den klassiska risotton med quinoa och svamp som huvudingredienser.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Middag
Kök Italiensk
Portioner 4
Kalorier 558 kcal

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ dl svampbuljong
  • 1 gul lök hackad
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 500 g svamp exempelvis champinjoner, skivade
  • 2 msk olivolja
  • ¾ dl rött vin
  • 1 ½ dl havregrädde
  • ¼ dl parmesan vegansk
  • ¼ tsk muskotnöt
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Koka quinoa i vatten och svampbuljong i en kastrull med locket på medan det kokar. Låt det sjuda i ca 20 minuter eller tills quinoa är mjuk.
  • Stek lök och vitlök i olivolja i en stor stekpanna tills de är mjuka. Tillsätt svamp och fortsätt att steka tills svampen är mjuk.
  • Tillsätt quinoa, rött vin, havregrädde, parmesan, muskotnöt, salt och svartpeppar till svampblandningen och rör om tills det är väl blandat.
  • Låt sjuda i ytterligare 5 minuter eller tills såsen har tjocknat. Servera varm.

Anteckning

  • Du kan använda andra sorters svamp eller grönsaker i stället för champinjoner
  • Du kan använda vanlig ris eller couscous istället för quinoa

Nutrition

Kalorier: 558kcalCarbohydrates: 96gProtein: 13gFat: 14gMättat fett: 3gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 7gKolesterol: 132mgNatrium: 886mgKalium: 324mgFiber: 3gSocker: 47gVitamin A: 246IUVitamin C: 3mgKalcium: 185mgJärn: 5mg
Keyword Quinoa, risotto, Svamp, vegansk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating