Vegansk Lasagne med svamp och spenat

4 from 1 vote
En mättande och smakrik lasagne med svamp och spenat som är helt vegansk.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Middag
Kök Italiensk
Portioner 5
Kalorier 697 kcal

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • 2 paket färsk spenat
  • 500 g svamp exempelvis champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl havregrädde
  • 2 dl sojamjölk
  • 1 dl parmesan vegansk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/4 tsk muskotnöt
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

  • Sätt på ugnen till 175 grader C.
  • Skiva svampen och vitlöken och stek dem i lite olivolja tills de är mjuka. Tillsätt spenaten och stek tills det har mjuknat.
  • I en annan kastrull, värm grädden och sojamjölken tillsammans med parmesan, salt, svartpeppar och muskotnöt. Rör om tills såsen är jämn.
  • Börja lägga lasagneplattorna i en ugnssäker form, börja med en liten klick av såsen, sedan svamp- och spenatfyllning, fortsätt tills allt är färdiglagt och avsluta med sås på toppen.
  • Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills lasagnen är genomvarm och gratinerad.

Anteckning

  • Du kan använda torra lasagneplattor om du inte hittar färska.
  • Du kan använda annan grönsaker eller svampar i stället för spenat och champinjoner

Nutrition

Kalorier: 697kcalCarbohydrates: 124gProtein: 27gFat: 11gMättat fett: 4gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 3gKolesterol: 116mgNatrium: 1551mgKalium: 995mgFiber: 6gSocker: 45gVitamin A: 11246IUVitamin C: 35mgKalcium: 580mgJärn: 8mg
Keyword Lasagne, spenat, Svamp, vegansk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating