
Vegansk Lasagne med svamp och spenat
4 from 1 vote
En mättande och smakrik lasagne med svamp och spenat som är helt vegansk.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 25 minuter minuter
Total tid 35 minuter minuter
Måltid Middag
Kök Italiensk
Portioner 5
Kalorier 697 kcal
Ingredienser
- 12 lasagneplattor
- 2 paket färsk spenat
- 500 g svamp exempelvis champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl havregrädde
- 2 dl sojamjölk
- 1 dl parmesan vegansk
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/4 tsk muskotnöt
- Olivolja till stekning
Instruktioner
- Sätt på ugnen till 175 grader C.
- Skiva svampen och vitlöken och stek dem i lite olivolja tills de är mjuka. Tillsätt spenaten och stek tills det har mjuknat.
- I en annan kastrull, värm grädden och sojamjölken tillsammans med parmesan, salt, svartpeppar och muskotnöt. Rör om tills såsen är jämn.
- Börja lägga lasagneplattorna i en ugnssäker form, börja med en liten klick av såsen, sedan svamp- och spenatfyllning, fortsätt tills allt är färdiglagt och avsluta med sås på toppen.
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills lasagnen är genomvarm och gratinerad.
Anteckning
- Du kan använda torra lasagneplattor om du inte hittar färska.
- Du kan använda annan grönsaker eller svampar i stället för spenat och champinjoner
Nutrition
Kalorier: 697kcalCarbohydrates: 124gProtein: 27gFat: 11gMättat fett: 4gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 3gKolesterol: 116mgNatrium: 1551mgKalium: 995mgFiber: 6gSocker: 45gVitamin A: 11246IUVitamin C: 35mgKalcium: 580mgJärn: 8mg
Keyword Lasagne, spenat, Svamp, vegansk