
Vegan soppa med quinoa, svarta bönor och grönsaker
4 from 1 vote
Denna vegan soppa är en näringsrik och mättande måltid som är perfekt för att värma upp på en kall vinterdag. Den är fylld med quinoa, svarta bönor och grönsaker och är enkel att göra och kan anpassas efter smak
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 25 minuter minuter
Måltid Middag
Kök Mexikanskt
Portioner 4
Kalorier 423 kcal
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök finhackad
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 1 rotfrukt t ex morot eller potatis, skalad och tärjad
- 1 paprika skuren i små bitar
- 1/2 tsk cumin
- 1/2 tsk paprika
- 1/4 tsk cayennepeppar valfritt
- 4 dl svarta bönor avrunna och sköljda
- 4 dl vatten
- 2 dl quinoa tvättad och sköljd
- Salt och svartpeppar efter smak
- ⅓ dl färsk koriander eller basilika finhackad för garnering
Instruktioner
- Värm olivolja i en stor kastrull över medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök, rotfrukt och paprika och fräs tills löken är mjuk.
- Tillsätt cumin, paprika och cayennepeppar och rör om för att blanda. Tillsätt svarta bönor, vatten och quinoa.
- Låt det koka upp och sänk sedan värmen och låt det sjuda i ca 15-20 minuter eller tills quinoa och grönsaker är mjuka.
- Smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
- Servera soppan och garnera med färsk koriander eller basilika.
Nutrition
Kalorier: 423kcalCarbohydrates: 66gProtein: 17gFat: 11gMättat fett: 2gFleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 6gNatrium: 14mgKalium: 842mgFiber: 15gSocker: 3gVitamin A: 72IUVitamin C: 9mgKalcium: 81mgJärn: 5mg
Keyword grönsaker., Mättande, näringsrik, Quinoa, svarta bönor, Vegan, Vegan soppa