
Våfflor veganska
4 from 1 vote
recept för veganska Våfflor
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 25 minuter minuter
Måltid Lunch, Middag, Snacks
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 1 Sats
Ingredienser
- 3 1/2 dl naturlig glutenfri mix
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk socker
- 2 1/2 dl sojadryck el rismjölk
- 2 1/2 dl kallt vatten
- 1/2 dl mjölkfritt flytande margarin
Till servering
- mjölk- och äggfri glass
- växtbaserad vispbar grädde
- sylt eller bär
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna.
- Rör samman sojamjölken och vattnet.
- Vispa ner lite av vätskan i mjölblandningen till en slät smet.
- Tillsätt resten av vätskan och margarinet.
- Rör om ordentligt.
- Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna gyllene servera direkt.
Till servering:
- t ex mjölk- och äggfri glass eller växtbaserad grädde och sylt eller bär.
Keyword våffla