
Tranbär Scones
5 from 1 vote
På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 10 minuter minuter
Total tid 20 minuter minuter
Måltid Frukost
Kök Internationellt
Portioner 8 scones
Kalorier 248 kcal
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g smör eller margarin, gärna rumstempererat
- 2 dl mjölk
- 1 dl Tranbär torkade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, tranbär och salt i en bunke. Smula ner smör eller margarin i mjölblandningen.
- Tillsätt mjölk och blanda till en kladdig deg.
- Forma degen till 2 kakor eller 8 bullar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.
Nutrition
Kalorier: 248kcalCarbohydrates: 41gProtein: 6gFat: 6gMättat fett: 4gFleromättat fett: 0.4gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 421mgKalium: 103mgFiber: 2gSocker: 2gVitamin A: 204IUVitamin C: 2mgKalcium: 41mgJärn: 2mg
Keyword bröd, frukost, scones