pljeskavica

Traditionell pljeskavica – en serbisk nationalrätt

4 from 1 vote
Pljeskavica är en serbisk nationalrätt som består av en jättebiff gjord av blandat kött, vanligtvis nötkött, lammkött och svins kött. Det är en av de mest populära maträtterna i Serbia och det finns många olika varianter av det. I detta recept kommer vi att visa hur man gör en traditionell pljeskavica.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 55 minuter
Måltid Middag
Kök Serbisk
Portioner 6
Kalorier 875 kcal

Ingredienser

  • kg Blandfärs
  • 500 gram lammfärs
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk paprika
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 1 dl vatten
  • Olja för stekning

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser i en stor bunke och blanda väl.
  • Forma sedan smeten till en jättebiff ungefär 5 cm tjock.
  • Värm upp en stekpanna eller grill med lite olja och lägg på pljeskavican.
  • Stek på medelhög värme tills den är genomstekt, det tar ungefär 20-25 minuter på varje sida.
  • Servera pljeskavican varm med potatis och en sallad.

Anteckning

  • Du kan använda andra kött som du föredrar, men nötkött, lammkött och svins kött är vanligtvis det som används i traditionella recept.
  • Du kan lägga till mer kryddor efter smak.

Nutrition

Kalorier: 875kcalCarbohydrates: 1gProtein: 57gFat: 70gMättat fett: 28gFleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 30gTransfett: 3gKolesterol: 238mgNatrium: 1381mgKalium: 882mgFiber: 0.4gSocker: 0.02gVitamin A: 7IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 67mgJärn: 6mg
Keyword jättebiff, nationalrätt, pljeskavica, serbisk mat, traditionellt recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating