kebabsås

Traditionell Kebab Sås – Enkel och Läcker

5 from 1 vote
Kebab är en av de mest älskade maträtterna i Sverige och det är inte svårt att förstå varför. Denna traditionella kebab sås är enkel att göra och ger en läcker smak som kommer att få dig att vilja göra den igen och igen.
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 3 minuter
Total tid 5 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Turkisk
Portioner 4
Kalorier 32 kcal

Ingredienser

  • 2 dl yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • ½ tsk kumin
  • ¼ tsk paprikakrydda
  • ¼ tsk cayennepeppar

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål.
  • Smaka av med mer salt eller cayennepeppar om det behövs.
  • Låt såsen stå i kylen i minst 30 minuter för att smakerna ska få tid att utvecklas.
  • Servera såsen som tillbehör till din kebab.

Anteckning

  • Du kan också tillsätta lite hackad färsk koriander eller persilja för en extra smak.
  • Du kan också använda grekisk yoghurt om du vill ha en tjockare konsistens.

Nutrition

Kalorier: 32kcalCarbohydrates: 5gProtein: 3gFat: 0.2gMättat fett: 0.1gFleromättat fett: 0.03gEnkelomättat fett: 0.1gKolesterol: 1mgNatrium: 330mgKalium: 145mgFiber: 0.2gSocker: 4gVitamin A: 121IUVitamin C: 1mgKalcium: 106mgJärn: 0.3mg
Keyword Kebab, kryddor, sås, vitlök, yoghurt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating