Svenskt knäckebröd med havregryn och frön

5 from 1 vote
Knäckebröd är en svensk klassiker och ett perfekt val för en hälsosam kosthållning. Detta recept på svenskt knäckebröd är enkel att göra och innehåller nyttiga ingredienser som havregryn och frön. Det är också glutenfritt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Frukost
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 20 stycken
Kalorier 87 kcal

Ingredienser

  • 150 g havregryn
  • 100 g rågflingor
  • 50 g solrosfrön
  • 50 g sesamfrön
  • 50 g linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • I en stor bunke, blanda havregryn, rågflingor, solrosfrön, sesamfrön, linfrön och salt.
  • Tillsätt vatten och rör om tills alla ingredienser är väl blandade.
  • Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den till en tun platta.
  • Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills det är gyllenbrunt och torrt.
  • Ta ut brödet från ugnen och skär det i rektangulära bitar medan det fortfarande är varmt.
  • Låt knäckebrödet svalna innan du serverar det.

Anteckning

  • Du kan byta ut havregryn, rågflingor och frön med valfria alternativ efter eget val.
  • Detta receptet är glutenfritt, men om du vill kan du använda vanligt vetemjöl.

Nutrition

Kalorier: 87kcalCarbohydrates: 11gProtein: 3gFat: 4gMättat fett: 0.5gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 1gNatrium: 118mgKalium: 75mgFiber: 3gSocker: 0.2gVitamin A: 1IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 39mgJärn: 1mg
Keyword frön, glutenfritt, havregryn, Knäckebröd, nyttigt, svenskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating