Spenatsås – Enkel och Näringsrik recept för Kött, Pasta och Grönsaker

5 from 1 vote
Spenatsås är enkel att göra och ger en näringsrik smak som passar perfekt till kött, pasta och grönsaker. Denna recept är enkel och ger en krämig sås med smaker av spenat, vitlök och grädde som kommer att få din middag att kännas extra speciell.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Internationellt
Portioner 4
Kalorier 210 kcal

Ingredienser

  • 400 g spenat färsk
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skölj spenaten och skär bort de grova stjälkarna.
  • Sätt en stekpanna på medium värme och tillsätt spenaten och vitlök. Fräs tills spenaten har mjuknat.
  • Tillsätt grädde och mjölk till pannan och låt såsen koka upp.
  • Låt såsen sjuda i 5 minuter och smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
  • Använd en stavmixer för att mixa såsen tills den är jämn.
  • Servera såsen varm som tillbehör till kött, pasta eller grönsaker.

Anteckning

  • Du kan också tillsätta hackad färsk persilja eller gräslök för en extra smak.
  • Du kan också ersätta grädde med crème fraiche för en lättare version.
  • Du kan också använda fryst spenat istället för färsk, men kom ihåg att skölja det noga för att ta bort eventuellt tillsatt salt.

Nutrition

Kalorier: 210kcalCarbohydrates: 7gProtein: 5gFat: 19gMättat fett: 12gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gKolesterol: 60mgNatrium: 102mgKalium: 649mgFiber: 2gSocker: 3gVitamin A: 10153IUVitamin C: 29mgKalcium: 165mgJärn: 3mg
Keyword grädde, grönsaker., kött, krämig, pasta, spenat, Spenatsås, vitlök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating