
Spaghetti med veganska bönor och tomatsås
5 from 1 vote
Detta är en enkel och näringsrik vegansk pastarätt med bönor och hemgjord tomatsås. Perfekt för en vardagsmiddag eller en middag med gäster.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 35 minuter minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Italiensk
Portioner 4
Kalorier 482 kcal
Ingredienser
- 400 g spaghetti pasta
- 1 burk kikärtor dränerade och sköljda
- 1 gul lök hackad
- 3 vitlöksklyftor hackade
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
- 1/4 tsk oregano
- 1/4 tsk basilika
- 1/4 cup persilja färsk hackad
Instruktioner
- Koka pasta enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Dränera och sätt åt sidan.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i kikärterna och stek tills de är varma, ca 5 minuter.
- Lägg i löken och vitlöken i stekpannan och fräs tills de är mjuka, ca 3-5 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, salt och peppar i stekpannan och låt det koka i ca 5 minuter.
- Tillsätt den kokta pastan och persiljan i stekpannan och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
Anteckning
- Du kan ersätta kikärtor med andra bönor eller linser. Du kan också använda andra sorters pasta.
- Diet: Vegan, Glutenfri (om glutenfria pasta används)
Nutrition
Kalorier: 482kcalCarbohydrates: 86gProtein: 15gFat: 9gMättat fett: 1gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gNatrium: 145mgKalium: 596mgFiber: 6gSocker: 8gVitamin A: 540IUVitamin C: 17mgKalcium: 74mgJärn: 3mg
Keyword bönor, Enkel, italiensk, pasta, tomatsås, vegansk