Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

4.50 from 2 votes
En sommarlig smulpaj fylld med syrlig rabarber och söta jordgubbar. Servera med vaniljglass eller vispad grädde till.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Efterrätt, Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 8
Kalorier 424 kcal

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 1 1/2 dl socker
  • 150 g smör
  • 2 dl rabarber skivade
  • 2 dl jordgubbar skivade
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vetemjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader Celsius. Smörj en form på ca 20×30 cm.
  • Blanda havregryn, 1 dl socker och smör i en skål tills det blir en smulig massa. Tryck ut smulan i formen.
  • Blanda rabarber, jordgubbar, 1/2 dl socker, strösocker och vetemjöl i en annan skål. Lägg fruktmixen ovanpå smulan.
  • Grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter tills den blir gyllenbrun.
  • Låt pajen svalna lite innan du serverar den med glass eller vispad grädde till.

Nutrition

Kalorier: 424kcalCarbohydrates: 59gProtein: 7gFat: 19gMättat fett: 10gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 40mgNatrium: 125mgKalium: 298mgFiber: 6gSocker: 23gVitamin A: 497IUVitamin C: 17mgKalcium: 56mgJärn: 2mg
Keyword Dessert, jordgubbar, Rabarber, Smulpaj, sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating