paj med krusbär och kanel

Smulpaj med krusbär och kanel

4 from 1 vote
En syrlig och kryddig smulpaj med mjuka krusbär och en hint av kanel. En riktigt god dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 8
Kalorier 279 kcal

Ingredienser

  • 500 g krusbär färska
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg krusbären i en smord pajform.
  • Blanda vetemjöl, strösocker, kanel och smör i en skål till en smulig deg.
  • Strö smuldegen över krusbären.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
  • Låt svalna innan servering.

Anteckning

  • Se till att tvätta krusbären noggrant och ta bort eventuella stjälkar och oönskade bitar.
  • Om du vill kan du använda havregryn eller mandelmjöl istället för vetemjöl för att göra pajen glutenfri eller mer hälsosam.
  • För en extra crunchig paj kan du tillsätta hackade nötter som mandlar, valnötter eller pekannötter i smuldegen.
  • Servera gärna pajen med en kula vaniljglass eller vispad grädde för en extra sötma.

Nutrition

Kalorier: 279kcalCarbohydrates: 33gProtein: 3gFat: 16gMättat fett: 10gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 40mgNatrium: 122mgKalium: 150mgFiber: 3gSocker: 12gVitamin A: 651IUVitamin C: 17mgKalcium: 26mgJärn: 1mg
Keyword bakning, Kanel, Krusbär, Paj, Smulpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating