
Smulpaj med jordgubbar och basilika
4 from 1 vote
En saftig och smakrik smulpaj med söta jordgubbar och en hint av färsk basilika. En riktigt härlig dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 25 minuter minuter
Total tid 35 minuter minuter
Måltid Efterrätt, Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 8
Kalorier 271 kcal
Ingredienser
- 500 g jordgubbar färska
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 150 g smör
- basilika
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva jordgubben och lägg dem i en smord pajform.
- Blanda vetemjöl, strösocker och smör i en skål till en smulig deg.
- Strö smuldegen över jordgubben och strö över hackade basilikablad.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
- Låt svalna innan servering.
Nutrition
Kalorier: 271kcalCarbohydrates: 32gProtein: 3gFat: 16gMättat fett: 10gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 40mgNatrium: 122mgKalium: 120mgFiber: 2gSocker: 15gVitamin A: 476IUVitamin C: 37mgKalcium: 17mgJärn: 1mg
Keyword bakning, basilika, jordgubbar, Paj, Smulpaj