Smulpaj med jordgubbar och basilika

Smulpaj med jordgubbar och basilika

4 from 1 vote
Malin
En saftig och smakrik smulpaj med söta jordgubbar och en hint av färsk basilika. En riktigt härlig dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Efterrätt, Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 8
Kalorier 271 kcal

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar färska
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • basilika

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skiva jordgubben och lägg dem i en smord pajform.
  • Blanda vetemjöl, strösocker och smör i en skål till en smulig deg.
  • Strö smuldegen över jordgubben och strö över hackade basilikablad.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
  • Låt svalna innan servering.

Nutrition

Kalorier: 271kcalCarbohydrates: 32gProtein: 3gFat: 16gMättat fett: 10gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 40mgNatrium: 122mgKalium: 120mgFiber: 2gSocker: 15gVitamin A: 476IUVitamin C: 37mgKalcium: 17mgJärn: 1mg
Keyword bakning, basilika, jordgubbar, Paj, Smulpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating