Smulpaj med blåbär och mandel

Smulpaj med blåbär och mandel

4 from 1 vote
charlie
En saftig och smakrik smulpaj med syrliga blåbär och en krispig mandeltopping. En riktigt härlig dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Efterrätt, Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 8
Kalorier 359 kcal

Ingredienser

  • 500 g blåbär färska
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 dl mandel hackad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg blåbären i en smord pajform.
  • Blanda vetemjöl, strösocker och smör i en skål till en smulig deg.
  • Strö smuldegen över blåbären och strö över den hackade mandeln.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
  • Låt svalna innan servering.

Nutrition

Kalorier: 359kcalCarbohydrates: 39gProtein: 5gFat: 22gMättat fett: 10gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 1gKolesterol: 40mgNatrium: 122mgKalium: 165mgFiber: 4gSocker: 19gVitamin A: 502IUVitamin C: 6mgKalcium: 45mgJärn: 2mg
Keyword bakning, blåbär, Mandel, Paj, Smulpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating