
Smulpaj med äpple och kanel
4 from 1 vote
En härligt syrlig smulpaj med mjuka äpplen och en kryddig kaneltopping. En riktigt god dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 25 minuter minuter
Total tid 35 minuter minuter
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 8
Kalorier 368 kcal
Ingredienser
- 4 äpple
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl strösocker
- 200 g smör
- 1 tsk kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva äpplen och lägg dem i en smord pajform.
- Blanda vetemjöl, strösocker, kanel och smör i en skål till en smulig deg.
- Strö smuldegen över äpplen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
- Låt svalna innan servering.
Nutrition
Kalorier: 368kcalCarbohydrates: 46gProtein: 2gFat: 21gMättat fett: 13gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 54mgNatrium: 162mgKalium: 125mgFiber: 3gSocker: 28gVitamin A: 675IUVitamin C: 4mgKalcium: 17mgJärn: 1mg
Keyword Äpple, bakning, Kanel, Paj, Smulpaj