Smulpaj med äpple och kanel

4 from 1 vote
En härligt syrlig smulpaj med mjuka äpplen och en kryddig kaneltopping. En riktigt god dessert som passar bra till kaffet efter maten.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 8
Kalorier 368 kcal

Ingredienser

  • 4 äpple
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skiva äpplen och lägg dem i en smord pajform.
  • Blanda vetemjöl, strösocker, kanel och smör i en skål till en smulig deg.
  • Strö smuldegen över äpplen.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
  • Låt svalna innan servering.

Nutrition

Kalorier: 368kcalCarbohydrates: 46gProtein: 2gFat: 21gMättat fett: 13gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 54mgNatrium: 162mgKalium: 125mgFiber: 3gSocker: 28gVitamin A: 675IUVitamin C: 4mgKalcium: 17mgJärn: 1mg
Keyword Äpple, bakning, Kanel, Paj, Smulpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating