smakrikt nötbröd

4 from 1 vote
Ett krämigt och smakrikt bröd med en mix av olika nötter och frön. Perfekt att servera till en härlig frukost, eller att skiva upp och toppa med din favoritost eller pâté.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 55 minuter
Total tid 1 timme
Måltid Frukost
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 12 skivor
Kalorier 224 kcal

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • ½ dl olivolja
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl linfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk kardemumma

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Smörj en brödform och sätt åt sidan.
  • Värm mjölken i en kastrull tillsammans med olivolja. Låt det svalna lite innan du blander i vetemjöl, havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, bakpulver, salt och kardemumma. Rör till en slät smet.
  • Häll smeten i brödformen och grädda brödet i ugnen i 45-55 minuter, tills det är gyllenbrunt och klart.
  • Låt brödet svalna lite i formen innan du vänder ut det på en gallerbricka. Servera gärna med lite extra olivolja och frön på toppen.

Nutrition

Kalorier: 224kcalCarbohydrates: 25gProtein: 7gFat: 11gMättat fett: 2gFleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 0.003gKolesterol: 2mgNatrium: 294mgKalium: 173mgFiber: 3gSocker: 1gVitamin A: 30IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 44mgJärn: 2mg
Keyword bakning, bröd, frukost, havregryn, linfrön, Nötbröd, olivolja, Ost, Pâté, Pumpakärnor, Smakrikt, solroskärnor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating