
Sazerac
5 from 2 votes
Sazerac är en klassisk cocktail från New Orleans, USA, gjord med rye whiskey eller konjak, sockerlag och Peychaud’s bitter. Absint eller Pastis tillsätts för att ge en anisliknande smak och citronskal används för att garnera.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 2 minuter minuter
Tillagningstid 3 minuter minuter
Total tid 5 minuter minuter
Måltid Dryck
Kök usa
Portioner 1 Glas
Kalorier 34 kcal
Ingredienser
- 6 cl rye whiskey eller konjak
- 1 tsk sockerlag
- 2 stänk Peychaud’s bitter
- Absint eller Pastis
- Is
- Citronskal för garnering
Instruktioner
- Fukta insidan av ett glas med absint eller Pastis och häll ut överflödet.
- Tillsätt is i glaset och ställ åt sidan.
- Tillsätt rye whiskey, sockerlag och Peychaud’s bitter i en annan shaker med is.
- Skaka ordentligt och sila upp i det förberedda glaset.
- Garnera med en citronskal.
Nutrition
Kalorier: 34kcalCarbohydrates: 5gNatrium: 4mgKalium: 4mgSocker: 5gVitamin B1: 0.01mgVitamin B3: 0.01mgKalcium: 1mgJärn: 0.3mgMagnesium: 1mgPhosphorus: 1mgSelenium: 0.1µgZinc: 0.01mgAlcohol: 2gNet Carbohydrates: 5g
Keyword Drink, Dryck, Sazerac