Rustikt surdegsbröd

5 from 1 vote
charlie
Detta rustika surdegsbröd är gjort på en enkel deg av få, grundläggande ingredienser. Brödet har en knaprig skorpa och en mjuk, saftig kärna. Det är perfekt att servera till soppor och sallader, eller att bara njuta av med en klick smör och ost.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 timme 5 minuter
Måltid Frukost
Kök Internationellt
Portioner 1 Bröd
Kalorier 1853 kcal

Ingredienser

  • 500 g vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 350 ml ljummet vatten

Instruktioner

  • Blanda vetemjöl, jäst, och salt i en bunke. Tillsätt ljummet vatten och rör om till en slät deg.
  • Lägg degen på en mjölat yta och knåda den i 5-10 minuter tills den blir smidig och elastisk.
  • Lägg degen tillbaka i bunken och täck den med en duk. Låt den jäsa i 1-2 timmar eller tills den har dubblerat sin storlek.
  • Preheat ugnen till 250 grader Celsius.
  • Forma degen till en rund, jämn boll och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda brödet i ugnen i 40-50 minuter tills det är gyllenbrunt och har en knaprig skorpa.
  • Låt brödet svalna på en gallerhylla innan du skär det och serverar det.

Nutrition

Kalorier: 1853kcalCarbohydrates: 386gProtein: 56gFat: 6gMättat fett: 1gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 1gNatrium: 2358mgKalium: 631mgFiber: 16gSocker: 1gVitamin C: 0.03mgKalcium: 90mgJärn: 23mg
Keyword bröd, jäst, rustikt, salt, Surdegsbröd, vetemjöl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating