Penne med svamp och grädde

4 from 1 vote
Detta är en maffig och smakrik pastarätt med svamp och grädde som ger en fantastisk smakkombination. Perfekt för en speciell middag eller en middag med gäster.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Italiensk
Portioner 4
Kalorier 564 kcal

Ingredienser

  • 400 g penne pasta
  • 500 g champinjoner
  • 1 gul lök hackad
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 1 dl grädde
  • ½ dl persilja färsk hackad
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Koka pasta enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Dränera och sätt åt sidan.
  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i svampen och stek tills de är mjuka, ca 5-7 minuter. Ta bort svampen från stekpannan och sätt åt sidan.
  • Lägg i löken och vitlöken i stekpannan och fräs tills de är mjuka, ca 3-5 minuter.
  • Tillsätt grädden i stekpannan och låt det koka i ca 3 minuter.
  • Lägg tillbaka svampen i stekpannan och värm tills det är genomvarmt.
  • Tillsätt den kokta pastan och persiljan i stekpannan och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.

Anteckning

  • Du kan ersätta svamp med andra grönsaker eller kött. Du kan också använda andra sorters pasta.

Nutrition

Kalorier: 564kcalCarbohydrates: 84gProtein: 18gFat: 18gMättat fett: 7gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 8gKolesterol: 28mgNatrium: 28mgKalium: 763mgFiber: 5gSocker: 7gVitamin A: 1421IUVitamin C: 22mgKalcium: 69mgJärn: 3mg
Keyword Enkel, grädde, italiensk, pasta, smakrik, Svamp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating