Penne med aubergine och soltorkade tomater vegan

5 from 1 vote
Detta är en maffig och smakrik vegansk pastarätt med aubergine och soltorkade tomater som ger en fantastisk smakkombination. Perfekt för en speciell middag eller en middag med gäster.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Italiensk
Portioner 4
Kalorier 543 kcal

Ingredienser

  • 400 g penne pasta
  • 1 aubergine skivad
  • 1 gul lök hackad
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 1 dl soltorkade tomater skurna i bitar
  • ½ dl basilika färsk hackad
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Koka pasta enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Dränera och sätt åt sidan.
  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i aubergine och stek tills den är mjuk, ca 5-7 minuter.
  • Lägg i löken och vitlöken i stekpannan och fräs tills de är mjuka, ca 3-5 minuter.
  • Tillsätt soltorkade tomater, basilika, salt och peppar i stekpannan och låt det koka i ca 5 minuter.
  • Tillsätt den kokta pastan i stekpannan och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.

Anteckning

  • Du kan ersätta aubergine med andra grönsaker eller svamp. Du kan också använda andra sorters pasta.
  • Diet: Vegan, Glutenfri (om glutenfria pasta används)

Nutrition

Kalorier: 543kcalCarbohydrates: 99gProtein: 19gFat: 10gMättat fett: 1gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 5gNatrium: 37mgKalium: 1429mgFiber: 10gSocker: 17gVitamin A: 905IUVitamin C: 17mgKalcium: 91mgJärn: 4mg
Keyword aubergine, italiensk, pasta, smakrik, soltorkade tomater, vegansk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating