
Pasta zafferano
4 from 1 vote
Detta recept är för en krämig pasta zafferano som tar ca 45 minuter att göra och ger 4 portioner. Ingredienserna inkluderar mandelspån, vatten, grönsaksbuljongtärningar, gul lök, smör, saffran, penne, parmesanost, salt och svartpeppar. För att tillaga rostar du mandeln, kokar upp vatten med buljongtärningarna, fräser löken och saffran i smör och tillsätter den okokta pastan. Tillsätt den varma buljongen och koka pastan tills den är al dente och krämig. Blanda i smör och parmesanost, smaka av med salt och peppar, och toppa med mandelspån och extra parmesanost.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 45 minuter minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Italiensk
Portioner 4
Kalorier 816 kcal
Ingredienser
- 1 dl mandelspån
- 13 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 gul lök
- 75 g smör
- 1 2 g saffran
- 400 g penne
- 1 1/2 dl parmesan finriven + ev extra till servering
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den har fått lite färg. Lägg åt sidan. Koka upp vattnet och buljongtärningarna i en kastrull. Ställ åt sidan.
- Skala och finhacka löken. Fräs löken i 25 g smör (för 4 port) i en stor stekpanna utan att den får färg. Tillsätt saffran och den okokta pastan och blanda runt. Tillsätt den varma buljongen så det precis täcker. Låt koka och rör ofta. Späd med mer buljong allt eftersom den kokar in. Koka tills pastan är al dente och krämig.
- Blanda ner resten av smöret och parmesan. Späd ev med lite mer buljong. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med mandelspån och gärna extra parmesan.
Nutrition
Kalorier: 816kcalCarbohydrates: 84gProtein: 32gFat: 39gMättat fett: 17gFleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 15gTransfett: 1gKolesterol: 66mgNatrium: 1085mgKalium: 490mgFiber: 7gSocker: 5gVitamin A: 764IUVitamin C: 2mgKalcium: 553mgJärn: 3mg
Keyword Pasta zafferano