Oxfilé med rostade klyftpotatis

4 from 1 vote
Detta är en maffig och smakrik rätt med oxfilé och rostade klyftpotatis som gör det till en perfekt middag för helgen eller speciella tillfällen.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Middag
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 4
Kalorier 806 kcal

Ingredienser

  • 800 g oxfilé ca 200g vardera
  • 1 kg potatis klyftpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor pressade

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader C (180 grader C för varmluftsugn).
  • Skär klyftpotatisen i jämna bitar och lägg dem i en stor skål. Tillsätt olivolja, timjan, salt, svartpeppar och pressad vitlök. Rör om tills potatisen är väl täckt.
  • Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 25 minuter.
  • Medan potatisen rostar, värm en stekpanna över hög värme. Salta och peppra oxfiléerna på båda sidor. Stek oxfiléerna i stekpannan i ca 3-4 minuter per sida för rar eller ca 5-6 minuter per sida för medium. Låt vila i 5 minuter innan du skär upp den.
  • Servera oxfilén med rostade klyftpotatis och valfria tillbehör.

Anteckning

  • Du kan ersätta oxfilé med annat kött eller göra det vegetariskt med exempelvis portobello svamp.

Nutrition

Kalorier: 806kcalCarbohydrates: 45gProtein: 42gFat: 51gMättat fett: 19gFleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 24gKolesterol: 140mgNatrium: 695mgKalium: 1676mgFiber: 6gSocker: 2gVitamin A: 54IUVitamin C: 51mgKalcium: 52mgJärn: 7mg
Keyword helgmiddag, klyftpotatis, maffig, Oxfilé, rostade, smakrik, speciella tillfällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating