
Ost och broccolipaj med tomatsallad
5 from 1 vote
Ost och broccolipaj med tomatsallad recept
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 25 minuter minuter
Total tid 40 minuter minuter
Måltid Middag
Kök svenskt
Portioner 4
Kalorier 826 kcal
Ingredienser
Ostpaj
- matfett till formen
- 250 g färsk pajdeg gärna fullkorn
- 1 rödlök
- 250 g broccoli
- 2 tsk olja
- 175 g bacon
- 6 ägg
- 3 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 1/2 dl prästost riven
Tomatsallad
- 2 msk soltorkade tomater tapenade
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- 1/2 msk olivolja
- 500 g plommontomater
- 20 g basilika färsk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
Ostpaj
- Smörj en pajform, 28 cm i diameter (för 4 port) med matfettet. Rulla ut pajdegen i formen.
- Skala och hacka löken fint.
- Ansa och skär broccolin i tunna bitar. Stek broccolin i oljan i en stekpanna några minuter. Rör i hälften av löken tillsammans med baconet (spara den andra hälften av löken till salladen). Stek ytterligare någon minut. Lägg fräset i pajformen.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll i pajformen och strö över osten. Sätt in pajen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
- Öppna timer: 25 minuter
Tomatsallad
- Blanda resten av den hackade löken med tapenade, vinäger och olivolja. Skär tomaterna i bitar och hacka basilikan och vänd ner i dressingen. Krydda med salt och peppar.
- Servera tomatsalladen med pajen.
Nutrition
Kalorier: 826kcalCarbohydrates: 55gProtein: 33gFat: 54gMättat fett: 18gFleromättat fett: 12gEnkelomättat fett: 19gTransfett: 0.03gKolesterol: 293mgNatrium: 1585mgKalium: 977mgFiber: 8gSocker: 11gVitamin A: 2574IUVitamin C: 77mgKalcium: 487mgJärn: 6mg
Keyword Paj