
Mjölkchokladbollar med kokos
5 from 1 vote
De här chokladbollarna är täckt med kokos och innehåller mjölkchoklad för en söt och len smak.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Total tid 15 minuter minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 12 bollar
Kalorier 128 kcal
Ingredienser
- 1 ½ dl havregryn
- 3 msk socker
- 1 msk kakao
- ½ dl kokosflingor
- 2 msk smör rumstempererat
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk mjölk
- ½ dl mjölkchoklad hackad
Instruktioner
- Blanda havregryn, socker, kakao och kokosflingor i en stor skål.
- Tillsätt smör, vaniljsocker och mjölk och rör tills det är väl blandat.
- Forma smeten till bollar med händerna och rulla dem i hackad mjölkchoklad.
- Förvara chokladbollarna i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.
Anteckning
- Du kan också använda sötmandel eller hasselnötter istället för mjölkchoklad för att rulla bollarna i.
- Om smeten känns för kladdig, tillsätt mer havregryn.
- Om smeten känns för torr, tillsätt lite mer mjölk.
Nutrition
Kalorier: 128kcalCarbohydrates: 16gProtein: 2gFat: 7gMättat fett: 5gFleromättat fett: 0.4gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0.1gKolesterol: 5mgNatrium: 19mgKalium: 91mgFiber: 2gSocker: 6gVitamin A: 62IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 13mgJärn: 1mgCaffeine: 4mg
Keyword bollar, choklad, kokos, mjölkchoklad, recept