Mjölkchokladbollar med kokos

5 from 1 vote
De här chokladbollarna är täckt med kokos och innehåller mjölkchoklad för en söt och len smak.
Förberedelser 15 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 12 bollar
Kalorier 128 kcal

Ingredienser

  • 1 ½ dl havregryn
  • 3 msk socker
  • 1 msk kakao
  • ½ dl kokosflingor
  • 2 msk smör rumstempererat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • ½ dl mjölkchoklad hackad

Instruktioner

  • Blanda havregryn, socker, kakao och kokosflingor i en stor skål.
  • Tillsätt smör, vaniljsocker och mjölk och rör tills det är väl blandat.
  • Forma smeten till bollar med händerna och rulla dem i hackad mjölkchoklad.
  • Förvara chokladbollarna i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.

Anteckning

  • Du kan också använda sötmandel eller hasselnötter istället för mjölkchoklad för att rulla bollarna i.
  • Om smeten känns för kladdig, tillsätt mer havregryn.
  • Om smeten känns för torr, tillsätt lite mer mjölk.

Nutrition

Kalorier: 128kcalCarbohydrates: 16gProtein: 2gFat: 7gMättat fett: 5gFleromättat fett: 0.4gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0.1gKolesterol: 5mgNatrium: 19mgKalium: 91mgFiber: 2gSocker: 6gVitamin A: 62IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 13mgJärn: 1mgCaffeine: 4mg
Keyword bollar, choklad, kokos, mjölkchoklad, recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating