
Mandelkubbar med choklad och kokos
5 from 1 vote
Delikata mandelkubbar med en krispig botten, ett lager av choklad och täckt med kokos.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 35 minuter minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 8
Kalorier 455 kcal
Ingredienser
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 3 msk strösocker
- 125 g smör smält
- 100 g mörk choklad smält
- 1 dl kokosflingor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en skål.
- Tillsätt det smälta smöret och rör tills du får en jämn smet.
- Tryck smeten i en form med löstagbar kant (20 cm i diameter).
- Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
- Häll den smälta chokladen över kakan när den har svalnat lite. Strö kokosflingorna över chokladen.
- Låt kakan svalna helt och ställ sedan i kylen i ett par timmar tills chokladen har stelnat.
- Skär upp kakan i bitar och servera.
Nutrition
Kalorier: 455kcalCarbohydrates: 30gProtein: 8gFat: 36gMättat fett: 19gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 34mgNatrium: 322mgKalium: 181mgFiber: 6gSocker: 8gVitamin A: 395IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 58mgJärn: 3mgCaffeine: 10mg
Keyword bakning, choklad, kokos, mandelkubbar