
LCHF-köttbullar med spenat och fetaost
4.50 from 2 votes
Dessa saftiga köttbullar är rikligt fyllda med spenat och fetaost, vilket ger dem en härlig smak och en lite grönare färg. Passar bra att servera med en krämig gräddsås och en krispig sallad.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 4
Kalorier 389 kcal
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 2 ägg
- 1 dl spenat fint hackad
- 1/2 dl fetaost smulad
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk basilika
- 1/2 tsk timjan
- Salt och peppar
Instruktioner
- Blanda nötfärs, ägg, spenat, fetaost, oregano, basilika, timjan, salt och peppar i en bunke. Forma till köttbullar.500 g nötfärs, 2 ägg, 1 dl spenat, 1/2 dl fetaost, 1 tsk oregano, 1/2 tsk basilika, 1/2 tsk timjan, Salt och peppar
- Stek köttbullarna i en stekpanna med lite olja tills de är genomstekta.
- Servera med en krämig gräddsås och en krispig sallad.
Nutrition
Kalorier: 389kcalCarbohydrates: 2gProtein: 27gFat: 30gMättat fett: 12gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 2gKolesterol: 182mgNatrium: 277mgKalium: 523mgFiber: 1gSocker: 0.2gVitamin A: 2537IUVitamin C: 7mgKalcium: 130mgJärn: 4mg
Keyword fetaost, Köttbullar, LCHF