klassiska svenska köttbullar

4 from 1 vote
Alla älskar köttbullar och de passar perfekt till middagen som lunchen.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 4
Kalorier 413 kcal

Ingredienser

  • 1 ½ dl mjölk
  • 5 msk ströbröd
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1/2 gul lök skalad och riven
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk socker
  • smör eller margarin

Instruktioner

  • Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och socker i ströbrödsblandningen.
  • Blanda ihop färsen ordentligt.
  • Fukta händerna med kallt vatten och forma köttbullar.
  • Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.

Anteckning

  • Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
  • Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria
  • Gör äggfri: uteslut ägget.

Nutrition

Kalorier: 413kcalCarbohydrates: 13gProtein: 26gFat: 28gMättat fett: 11gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 2gKolesterol: 134mgNatrium: 787mgKalium: 457mgFiber: 1gSocker: 4gVitamin A: 122IUVitamin C: 1mgKalcium: 102mgJärn: 3mg
Keyword Köttbullar, rulla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating