Klassiska kanelbullar med vaniljglaze

4 from 1 vote
Kanelbullar är en svensk klassiker som alltid är uppskattad. Dessa klassiska kanelbullar är fyllda med en rik kanel- och sockerfyllning och toppade med en härlig vaniljglaze. Dessa bullar är perfekta för en eftermiddagsfika eller en kväll med vänner och är enkla att göra hemma. Servera dem varma med en kopp kaffe eller te och njut av den härliga smaken.
Förberedelser 40 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 timme 25 minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 12 bullar
Kalorier 291 kcal

Ingredienser

  • 500 gram vetemjöl
  • 50 gram jäst
  • 3 dl mjölk
  • 100 gram socker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 100 gram smör
  • 2 msk kanel
  • 2 msk socker

Vaniljglaze:

  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummen mjölk och 2 dl vetemjöl. Rör tills det är jämnt och låt jäsa i ca 10 minuter.
  • Tillsätt socker, salt, ägg och resten av vetemjölet och knåda degen tills den är smidig och elastisk. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  • Rulla ut degen till en rektangel och smält smöret. Bred smöret på degen och strö över kanel och socker. Rulla ihop degen och skär den i ca 12 bullar.
  • Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
  • Rör ihop ingredienserna till vaniljglazen och bred över bullarna.

Anteckning

  • Du kan också rulla bullarna i strösocker innan du gräddar dem för en extra söt yta.

Nutrition

Kalorier: 291kcalCarbohydrates: 47gProtein: 7gFat: 9gMättat fett: 5gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 0.3gKolesterol: 35mgNatrium: 266mgKalium: 139mgFiber: 3gSocker: 12gVitamin A: 277IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 59mgJärn: 2mg
Keyword enkla, Fika, Kanelbullar, klassiska, vaniljglaze, vegertarian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating