
Karamelliserade popcorn
4 from 1 vote
Detta är en receptbeskrivning för att göra karamelliserade popcorn. Förberedelsetiden är 5 minuter och tillagningstiden är 8 minuter vilket ger en total tid på 13 minuter. Ingredienserna som behövs är popcorn, olja, smör, strösocker och salt.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 8 minuter minuter
Total tid 13 minuter minuter
Måltid Snacks
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 1 sats
Kalorier 550 kcal
Ingredienser
- 1 dl popcorn
- olja till poppning
- 1 msk smör
- 2 msk strösocker
- salt
Instruktioner
- Poppa popcornen i olja en tjockbottnad kastrull.
- Smält smör och socker gyllenbrunt i en kastrull.
- Häll smörblandningen över popkornen och rör runt.
- Häll upp på en bakpappersklädd plåt, separera popcornen lite från varandra.
- Strö över lite salt.
Anteckning
- Var försiktig när du smälter smör och socker tillsammans eftersom det kan bli väldigt varmt och bränna dig om du inte är försiktig.
- När du häller smörblandningen över popcornen, se till att röra om ordentligt för att täcka alla popcornen med karamell.
- För att undvika klumpar kan du sikta strösockret innan du smälter det med smöret.
- Om du vill ha en mildare eller starkare karamellsmak kan du justera mängden socker.
- När du strör salt över popcornen kan du också använda andra kryddor eller smaker, till exempel kanel eller vaniljsocker, för att variera smaken.
Nutrition
Kalorier: 550kcalCarbohydrates: 94gProtein: 13gFat: 16gMättat fett: 8gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0.5gKolesterol: 30mgNatrium: 98mgKalium: 333mgFiber: 15gSocker: 17gVitamin A: 546IUKalcium: 11mgJärn: 3mg
Keyword popcorn