Karamelliserade popcorn

4 from 1 vote
Detta är en receptbeskrivning för att göra karamelliserade popcorn. Förberedelsetiden är 5 minuter och tillagningstiden är 8 minuter vilket ger en total tid på 13 minuter. Ingredienserna som behövs är popcorn, olja, smör, strösocker och salt.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 8 minuter
Total tid 13 minuter
Måltid Snacks
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 1 sats
Kalorier 550 kcal

Ingredienser

  • 1 dl popcorn
  • olja till poppning
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • salt

Instruktioner

  • Poppa popcornen i olja en tjockbottnad kastrull.
  • Smält smör och socker gyllenbrunt i en kastrull.
  • Häll smörblandningen över popkornen och rör runt.
  • Häll upp på en bakpappersklädd plåt, separera popcornen lite från varandra.
  • Strö över lite salt.

Anteckning

  • Var försiktig när du smälter smör och socker tillsammans eftersom det kan bli väldigt varmt och bränna dig om du inte är försiktig.
  • När du häller smörblandningen över popcornen, se till att röra om ordentligt för att täcka alla popcornen med karamell.
  • För att undvika klumpar kan du sikta strösockret innan du smälter det med smöret.
  • Om du vill ha en mildare eller starkare karamellsmak kan du justera mängden socker.
  • När du strör salt över popcornen kan du också använda andra kryddor eller smaker, till exempel kanel eller vaniljsocker, för att variera smaken.

Nutrition

Kalorier: 550kcalCarbohydrates: 94gProtein: 13gFat: 16gMättat fett: 8gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0.5gKolesterol: 30mgNatrium: 98mgKalium: 333mgFiber: 15gSocker: 17gVitamin A: 546IUKalcium: 11mgJärn: 3mg
Keyword popcorn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating