kanelbullar recept

Kanelbullar

5 from 1 vote
Detta är ett recept för kanelbullar som ger 20 stycken bullar med en kalorihalt på 368 kcal per bulle. Förberedelsetiden är 10 minuter och tillagningstiden är 1 timme och 40 minuter. Ingredienserna inkluderar jäst, mjölk, socker, salt, ägg, vetemjöl, smör och kanel.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Total tid 1 timme 40 minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 20 bullar
Kalorier 368 kcal

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 1 msk kanel
  • ½ dl socker

Instruktioner

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölken tills den är fingervarm och rör ner jästen.
  • Tillsätt socker, salt och ägg och rör om.
  • Tillsätt 8 dl av mjölet och rör till en jämn smet.
  • Tillsätt resten av mjölet och elera till en smidig deg.
  • Låt degen jäsa i 30 minuter.
  • Smält smöret och låt svalna.
  • Kavla ut degen till en rektangel och smörj över smöret.
  • Blanda kanel och socker och strö över smöret.
  • Rulla ihop degen till en stor kanelbulle.
  • Skär i ca 20 skivor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa i 15 minuter.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Grädda kanelbullarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
  • Låt svalna på galler.

Anteckning

  • Var noga med att använda fingervarm mjölk när du löser upp jästen för att få en god jäsningsprocess.
  • Se till att degen jäser i minst 30 minuter för att den ska bli luftig och mjuk.
  • När du rullar ut degen, försök att göra det så jämnt som möjligt så att bullarna blir jämnstora när du skär dem.
  • När du lägger bullarna på bakplåtspapperet på plåten, låt det finnas lite utrymme mellan dem eftersom de kommer att expandera under jäsning och gräddning.
  • Om du vill ha en glasyr på dina kanelbullar kan du blanda florsocker med lite vatten eller mjölk och pensla över bullarna när de har svalnat.

Nutrition

Kalorier: 368kcalCarbohydrates: 58gProtein: 8gFat: 12gMättat fett: 7gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0.4gKolesterol: 37mgNatrium: 208mgKalium: 119mgFiber: 3gSocker: 11gVitamin A: 350IUVitamin C: 0.02mgKalcium: 37mgJärn: 3mg
Keyword bullar, Fika, Kanelbullar, vetemjöl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating