
Kanelbullar
5 from 1 vote
Detta är ett recept för kanelbullar som ger 20 stycken bullar med en kalorihalt på 368 kcal per bulle. Förberedelsetiden är 10 minuter och tillagningstiden är 1 timme och 40 minuter. Ingredienserna inkluderar jäst, mjölk, socker, salt, ägg, vetemjöl, smör och kanel.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 1 timme t 30 minuter minuter
Total tid 1 timme t 40 minuter minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 20 bullar
Kalorier 368 kcal
Ingredienser
- 50 g jäst
- 3 dl mjölk
- 1 ½ dl socker
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 12 dl vetemjöl
- 250 g smör
- 1 msk kanel
- ½ dl socker
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Värm mjölken tills den är fingervarm och rör ner jästen.
- Tillsätt socker, salt och ägg och rör om.
- Tillsätt 8 dl av mjölet och rör till en jämn smet.
- Tillsätt resten av mjölet och elera till en smidig deg.
- Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Smält smöret och låt svalna.
- Kavla ut degen till en rektangel och smörj över smöret.
- Blanda kanel och socker och strö över smöret.
- Rulla ihop degen till en stor kanelbulle.
- Skär i ca 20 skivor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa i 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda kanelbullarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
- Låt svalna på galler.
Anteckning
- Var noga med att använda fingervarm mjölk när du löser upp jästen för att få en god jäsningsprocess.
- Se till att degen jäser i minst 30 minuter för att den ska bli luftig och mjuk.
- När du rullar ut degen, försök att göra det så jämnt som möjligt så att bullarna blir jämnstora när du skär dem.
- När du lägger bullarna på bakplåtspapperet på plåten, låt det finnas lite utrymme mellan dem eftersom de kommer att expandera under jäsning och gräddning.
- Om du vill ha en glasyr på dina kanelbullar kan du blanda florsocker med lite vatten eller mjölk och pensla över bullarna när de har svalnat.
Nutrition
Kalorier: 368kcalCarbohydrates: 58gProtein: 8gFat: 12gMättat fett: 7gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0.4gKolesterol: 37mgNatrium: 208mgKalium: 119mgFiber: 3gSocker: 11gVitamin A: 350IUVitamin C: 0.02mgKalcium: 37mgJärn: 3mg
Keyword bullar, Fika, Kanelbullar, vetemjöl