
Hemlagade Gnudi – enkel och läcker italiensk pasta
5 from 1 vote
Gnudi är en italiensk pasta gjord av ricotta och semolina. De är vanligtvis serverade i en smör och ost-sås eller i en tomatsås. I detta recept kommer vi att visa dig hur du enkelt kan göra hemlagade gnudi hemma.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 10 minuter minuter
Total tid 25 minuter minuter
Måltid Middag
Kök Italiensk
Portioner 6
Kalorier 243 kcal
Ingredienser
- 500 gram ricotta
- 1 dl semolina
- 2 ägg
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
- 1/4 dl parmesan riven
- 1/4 dl basilika hackad
- olja (vegetabilisk) för kokning
Instruktioner
- Blanda ricotta, semolina, ägg, salt, svartpeppar, parmesan och basilika i en stor skål.
- Forma smeten till små bollar.
- Värm vegetabilisk olja i en stor kastrull med höga kanter till ca 180 grader C.
- Koka gnudi i oljan i ca 2-3 minuter eller tills de är gyllene och krispiga.
- Lägg upp gnudi på papper för att suga upp överflödig olja.
- Servera gnudi med valfri sås, t.ex. smör och ost eller tomatsås.
Anteckning
- Gnudi kan också fryst och kokas vid senare tillfälle.
- Du kan också använda andra kryddor efter smak.
Nutrition
Kalorier: 243kcalCarbohydrates: 15gProtein: 15gFat: 13gMättat fett: 8gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0.01gKolesterol: 100mgNatrium: 255mgKalium: 156mgFiber: 1gSocker: 0.3gVitamin A: 703IUVitamin C: 1mgKalcium: 241mgJärn: 1mg
Keyword basilika, gnudi, italiensk mat, parmesan, pasta, ricotta, sås, semolina