Hemlagade Gnudi - enkel och läcker italiensk pasta

Hemlagade Gnudi – enkel och läcker italiensk pasta

5 from 1 vote
Gnudi är en italiensk pasta gjord av ricotta och semolina. De är vanligtvis serverade i en smör och ost-sås eller i en tomatsås. I detta recept kommer vi att visa dig hur du enkelt kan göra hemlagade gnudi hemma.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Middag
Kök Italiensk
Portioner 6
Kalorier 243 kcal

Ingredienser

  • 500 gram ricotta
  • 1 dl semolina
  • 2 ägg
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/4 dl parmesan riven
  • 1/4 dl basilika hackad
  • olja (vegetabilisk) för kokning

Instruktioner

  • Blanda ricotta, semolina, ägg, salt, svartpeppar, parmesan och basilika i en stor skål.
  • Forma smeten till små bollar.
  • Värm vegetabilisk olja i en stor kastrull med höga kanter till ca 180 grader C.
  • Koka gnudi i oljan i ca 2-3 minuter eller tills de är gyllene och krispiga.
  • Lägg upp gnudi på papper för att suga upp överflödig olja.
  • Servera gnudi med valfri sås, t.ex. smör och ost eller tomatsås.

Anteckning

  • Gnudi kan också fryst och kokas vid senare tillfälle.
  • Du kan också använda andra kryddor efter smak.

Nutrition

Kalorier: 243kcalCarbohydrates: 15gProtein: 15gFat: 13gMättat fett: 8gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0.01gKolesterol: 100mgNatrium: 255mgKalium: 156mgFiber: 1gSocker: 0.3gVitamin A: 703IUVitamin C: 1mgKalcium: 241mgJärn: 1mg
Keyword basilika, gnudi, italiensk mat, parmesan, pasta, ricotta, sås, semolina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating