hemlagad spaghetti med köttfärssås

5 from 1 vote
Detta är ett enkelt recept på hemlagad spaghetti med köttfärssås. Såsen görs på köttfärs, lök, vitlök, tomatsås och kryddor, och serveras sedan tillsammans med kokta spaghetti.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Italiensk
Portioner 4
Kalorier 595 kcal

Ingredienser

  • 250 gram spaghetti
  • 500 gram nötfärs
  • 1 stor lök finhackad
  • 3 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 burk tomatsås 400 gram
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Fräs köttfärsen i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk.
  • Tillsätt tomatsås, basilika, oregano, salt och peppar. Låt såsen koka upp och sjuda i 10 minuter.
  • Häll av vattnet från pastan och häll pastan tillbaka i kastrullen. Tillsätt köttfärssåsen och blanda väl.
  • Servera pastan med köttfärssåsen och eventuellt parmesanost och färska basilikablad.

Anteckning

  • Du kan använda en färdig köttfärssås istället för att göra din egen.
  • Du kan också lägga till grönsaker som morötter, paprika och zucchini i såsen.

Nutrition

Kalorier: 595kcalCarbohydrates: 57gProtein: 32gFat: 26gMättat fett: 10gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 11gTransfett: 2gKolesterol: 89mgNatrium: 894mgKalium: 997mgFiber: 5gSocker: 8gVitamin A: 746IUVitamin C: 13mgKalcium: 72mgJärn: 5mg
Keyword Enkel, italiensk, Köttfärssås, Lättlagad, middag, Spaghetti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating