Kvrgusa recept

Hemlagad Kvrgusa – den ultimata serbiska bakverken

5 from 3 votes
Kvrgusa är en traditionell serbisk bakverk gjord av fyllda degknyten. De kan fyllas med kött eller päron och serveras med smör och ost. I detta recept kommer vi att visa hur man gör hemlagade kvrgusa hemma.
Förberedelser 40 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 1 timme
Måltid Middag
Kök Serbisk
Portioner 6
Kalorier 637 kcal

Ingredienser

  • 500 gram vetemjöl
  • 1 ägg
  • ½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • Olja för fritering

Fyllning

  • 500 g köttfärs
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt & svartpeppar

Friviligt

  • 2 päron
  • 1 dl socker

Instruktioner

  • Sätt upp en matberedare med vetemjöl, ägg, mjölk och salt. Kör tills det bildar en deg.
  • Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
  • Förbered fyllningen genom att blanda köttfärs, hackad gul lök, hackade vitlöksklyftor, salt och svartpeppar (eller skala och skär päronen i små bitar och blanda med socker)
  • Rulla ut degen till en tunna platta och skär ut små cirklar med en glas eller skål.
  • Placera en liten mängd fyllning på varje degcirkel och vik ihop till en halvmåneform.
  • Friter kvrgusa i en djup panna med olja i ca 3-5 minuter eller tills de är gyllene och krispiga.
  • Servera med smör och ost.

Anteckning

  • Kvrgusa kan också fryst och friteras vid senare tillfälle.
  • Du kan också använda andra smaksättningar efter smak.

Nutrition

Kalorier: 637kcalCarbohydrates: 92gProtein: 25gFat: 19gMättat fett: 7gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 1gKolesterol: 87mgNatrium: 267mgKalium: 437mgFiber: 4gSocker: 24gVitamin A: 68IUVitamin C: 4mgKalcium: 54mgJärn: 6mg
Keyword degknyten, friterad, fyllning, köttfärs, kvrgusa, päron, serbisk mat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating