
Hemlagad Kvrgusa – den ultimata serbiska bakverken
5 from 3 votes
Kvrgusa är en traditionell serbisk bakverk gjord av fyllda degknyten. De kan fyllas med kött eller päron och serveras med smör och ost. I detta recept kommer vi att visa hur man gör hemlagade kvrgusa hemma.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 40 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 1 timme t
Måltid Middag
Kök Serbisk
Portioner 6
Kalorier 637 kcal
Ingredienser
- 500 gram vetemjöl
- 1 ägg
- ½ dl mjölk
- ½ tsk salt
- Olja för fritering
Fyllning
- 500 g köttfärs
- 1 gullök
- 2 vitlöksklyftor
- salt & svartpeppar
Friviligt
- 2 päron
- 1 dl socker
Instruktioner
- Sätt upp en matberedare med vetemjöl, ägg, mjölk och salt. Kör tills det bildar en deg.
- Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
- Förbered fyllningen genom att blanda köttfärs, hackad gul lök, hackade vitlöksklyftor, salt och svartpeppar (eller skala och skär päronen i små bitar och blanda med socker)
- Rulla ut degen till en tunna platta och skär ut små cirklar med en glas eller skål.
- Placera en liten mängd fyllning på varje degcirkel och vik ihop till en halvmåneform.
- Friter kvrgusa i en djup panna med olja i ca 3-5 minuter eller tills de är gyllene och krispiga.
- Servera med smör och ost.
Anteckning
- Kvrgusa kan också fryst och friteras vid senare tillfälle.
- Du kan också använda andra smaksättningar efter smak.
Nutrition
Kalorier: 637kcalCarbohydrates: 92gProtein: 25gFat: 19gMättat fett: 7gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 1gKolesterol: 87mgNatrium: 267mgKalium: 437mgFiber: 4gSocker: 24gVitamin A: 68IUVitamin C: 4mgKalcium: 54mgJärn: 6mg
Keyword degknyten, friterad, fyllning, köttfärs, kvrgusa, päron, serbisk mat