
Hårdkokt ägg
5 from 1 vote
Hårdkokt ägg
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 3 minuter minuter
Tillagningstid 4 minuter minuter
Total tid 7 minuter minuter
Måltid Frukost
Kök Internationellt
Portioner 1 Ägg
Kalorier 63 kcal
Ingredienser
- ägg
- vatten
Instruktioner
Koka ägg
- Koka upp vatten i en kastrull.
- Försiktigt placera äggen i kokande vattnet med hjälp av en sked.
- Vattnet ska precis täcka äggen.
- Sjud äggen ca 8 min för hårdkokt ägg.
- När koktiden är klar, ska du snabbt kyla av äggen under kallt rinnande vatten för att förhindra att de fortsätter att tillagas av värmen. Låt dem sedan svalna i kallt vatten
Nutrition
Kalorier: 63kcalCarbohydrates: 0.3gProtein: 6gFat: 4gMättat fett: 1gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 0.02gKolesterol: 164mgNatrium: 62mgKalium: 61mgSocker: 0.2gVitamin A: 238IUKalcium: 25mgJärn: 1mg
Keyword Hårdkokt ägg, Löskokt ägg, Mediumkokt ägg