Gratäng med lax och grönsaker

4 from 1 vote
Gratäng är en riktigt mättande och smakrik rätt som är lätt att laga. Denna variant innehåller lax och grönsaker, vilket ger en härlig smakkombination och massor av näring. Receptet är enkelt att följa och ger ett gott resultat.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 timme
Måltid Middag
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 6
Kalorier 810 kcal

Ingredienser

  • 500 g laxfilé skivad
  • 1 zucchini skivad
  • 1 paprika skivad
  • 1 gul lök skivad
  • 4 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg skivad lax, zucchini, paprika och lök i en smord ugnsform.
  • Vispa äggen och tillsätt grädde, mjölk, vetemjöl, salt och svartpeppar. Rör om tills det är jämnt.
  • Häll över äggblandningen och strö över riven ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills gratängen är gyllenbrun.

Anteckning

  • Om du vill kan du ersätta laxen med annan fisk eller kyckling för att göra receptet lite annorlunda.
  • Du kan också lägga till andra grönsaker som du tycker om, såsom broccoli eller morötter.

Nutrition

Kalorier: 810kcalCarbohydrates: 59gProtein: 39gFat: 46gMättat fett: 25gFleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 0.01gKolesterol: 270mgNatrium: 1113mgKalium: 803mgFiber: 3gSocker: 6gVitamin A: 1655IUVitamin C: 8mgKalcium: 390mgJärn: 5mg
Keyword Gratäng, grönsaker., Lax, Mättande, middag, smakrik, Ugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating