
Glutenfria teffpannkakor med banan och kanel
5 from 1 vote
Dessa hälsosamma pannkakor är gjorda med näringsrikt teffmjöl och söta bananer, smaksatta med kanel. Ett perfekt glutenfritt alternativ till vanliga pannkakor.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 25 minuter minuter
Måltid Frukost, Mellanmål, Middag
Kök svenskt
Portioner 4
Kalorier 242 kcal
Equipment
- stekpanna
- stavmixer
Ingredienser
- 150 g teffmjöl
- 2 bananer
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- En nypa salt
- Smör eller olja att steka i
Instruktioner
- Skala bananerna och lägg dem i en mixer/stavmixer tillsammans med äggen och mjölken. Mixa till en jämn smet.
- Blanda teffmjöl, bakpulver, kanel och salt i en annan skål.
- Häll banansmeten över mjölblandningen och rör om tills allt är väl blandat.
- Låt smeten stå och svälla i 5-10 minuter.
- Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt en klick smör eller olja.
- Klicka ut smeten i stekpannan, ca 1/4 dl per pannkaka.
- Stek pannkakorna i ca 2-3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna.
- Servera varma med valfria tillbehör, t.ex. färska bär, honung eller yoghurt.
Nutrition
Kalorier: 242kcalCarbohydrates: 42gProtein: 9gFat: 5gMättat fett: 1gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0.01gKolesterol: 96mgNatrium: 325mgKalium: 285mgFiber: 7gSocker: 9gVitamin A: 215IUVitamin B1: 0.04mgVitamin B2: 0.2mgVitamin B3: 0.4mgVitamin B5: 1mgVitamin B6: 0.3mgVitamin B12: 0.4µgVitamin C: 5mgVitamin D: 1µgVitamin E: 0.3mgVitamin K: 1µgKalcium: 113mgCopper: 0.1mgFolate: 24µgJärn: 3mgManganese: 0.3mgMagnesium: 22mgPhosphorus: 88mgSelenium: 9µgZinc: 1mgCholine: 84mgNet Carbohydrates: 35g
Keyword Glutenfria, Pannkakor, teffmjöl, Teffpannkakor