Fusilli med kyckling och tomatsås

4.50 from 2 votes
Detta är en enkel och snabb pastarätt med smakfull kyckling och hemgjord tomatsås. Perfekt för en vardagsmiddag eller en middag med gäster.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Italiensk
Portioner 4
Kalorier 609 kcal

Ingredienser

  • 400 g fusilli pasta
  • 2 kycklingfiléer skivade
  • 1 gul lök hackad
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1/4 tsk oregano
  • 1/4 tsk basilika
  • 1/4 tsk cayennepeppar valfritt
  • ½ dl persilja färsk hackad
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Koka pasta enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Dränera och sätt åt sidan.
  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i kycklingfiléerna och stek tills de är gyllenbruna, ca 5-7 minuter. Ta bort kycklingen från stekpannan och sätt åt sidan.
  • Lägg i löken och vitlöken i stekpannan och fräs tills de är mjuka, ca 3-5 minuter.
  • Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, cayennepeppar, salt och peppar i stekpannan och låt det koka i ca 5 minuter.
  • Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och värm tills det är genomvarmt.
  • Tillsätt den kokta pastan och persiljan i stekpannan och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
  • Servera och njut!

Anteckning

Du kan ersätta kyckling med andra kött eller vegetariska alternativ. Du kan också använda andra sorters pasta.

Nutrition

Kalorier: 609kcalCarbohydrates: 87gProtein: 25gFat: 18gMättat fett: 4gFleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 0.05gKolesterol: 55mgNatrium: 194mgKalium: 762mgFiber: 6gSocker: 9gVitamin A: 1373IUVitamin C: 29mgKalcium: 90mgJärn: 4mg
Keyword Enkel, italiensk, kyckling, pasta, Snabb, tomatsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating