
Fröknäcke med ägg
5 from 1 vote
recept Fröknäcke med ägg
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Frukost
Kök svenskt
Portioner 20
Kalorier 62 kcal
Ingredienser
- 50 g Linfrön torkade
- 50 g Sesamfrön torkade
- 35 g Chiafrön
- 40 g Pumpakärnor
- 30 g Solrosfrön torkade
- 0.5 tsk Havssalt
- 0.5 dl vatten
- 2 Ägg
Instruktioner
- Blanda allt i en bunke och låt stå så det gelear till sig 10-15 minuter
- Bred ut på bakplåtspapper eller bakduk för ugn på plåt, skär itu med slickepotten till 20 bitar
- Grädda ca 15 minuter 175 grader varmluft, ca 10-15 grader varmare i vanlig ugn
- Ta ut plåten och vänd på bitarna
- Tillbaka in i ugnen och grädda ca 5-10 minuter till på eftervärmen. Känn efter när de är torra och klara.
Nutrition
Kalorier: 62kcalCarbohydrates: 3gProtein: 3gFat: 5gMättat fett: 1gFleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0.01gKolesterol: 16mgNatrium: 66mgKalium: 71mgFiber: 2gSocker: 0.1gVitamin A: 26IUVitamin B1: 0.1mgVitamin B2: 0.04mgVitamin B3: 1mgVitamin B5: 0.1mgVitamin B6: 0.1mgVitamin B12: 0.04µgVitamin C: 0.1mgVitamin D: 0.1µgVitamin E: 1mgVitamin K: 0.3µgKalcium: 46mgCopper: 0.2mgFolate: 12µgJärn: 1mgManganese: 0.3mgMagnesium: 42mgPhosphorus: 90mgSelenium: 5µgZinc: 1mgCholine: 18mgNet Carbohydrates: 1g
Keyword Fröknäcke, Fröknäcke med ägg