Fröknäcke med ägg

Fröknäcke med ägg

5 from 1 vote
recept Fröknäcke med ägg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Frukost
Kök svenskt
Portioner 20
Kalorier 62 kcal

Ingredienser

  • 50 g Linfrön torkade
  • 50 g Sesamfrön torkade
  • 35 g Chiafrön
  • 40 g Pumpakärnor
  • 30 g Solrosfrön torkade
  • 0.5 tsk Havssalt
  • 0.5 dl vatten
  • 2 Ägg

Instruktioner

  • Blanda allt i en bunke och låt stå så det gelear till sig 10-15 minuter
  • Bred ut på bakplåtspapper eller bakduk för ugn på plåt, skär itu med slickepotten till 20 bitar
  • Grädda ca 15 minuter 175 grader varmluft, ca 10-15 grader varmare i vanlig ugn
  • Ta ut plåten och vänd på bitarna
  • Tillbaka in i ugnen och grädda ca 5-10 minuter till på eftervärmen. Känn efter när de är torra och klara.

Nutrition

Kalorier: 62kcalCarbohydrates: 3gProtein: 3gFat: 5gMättat fett: 1gFleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0.01gKolesterol: 16mgNatrium: 66mgKalium: 71mgFiber: 2gSocker: 0.1gVitamin A: 26IUVitamin B1: 0.1mgVitamin B2: 0.04mgVitamin B3: 1mgVitamin B5: 0.1mgVitamin B6: 0.1mgVitamin B12: 0.04µgVitamin C: 0.1mgVitamin D: 0.1µgVitamin E: 1mgVitamin K: 0.3µgKalcium: 46mgCopper: 0.2mgFolate: 12µgJärn: 1mgManganese: 0.3mgMagnesium: 42mgPhosphorus: 90mgSelenium: 5µgZinc: 1mgCholine: 18mgNet Carbohydrates: 1g
Keyword Fröknäcke, Fröknäcke med ägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating