Fjällrödingssoppa

5 from 1 vote
En värmande och läcker soppa med färsk fjällröding och rotfrukter. Perfekt för en kall dag på fjället eller hemma i köket.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Nordisk
Portioner 4
Kalorier 331 kcal

Ingredienser

  • 500 g fjällrödingfilé färsk
  • 200 g morötter ca 2 st
  • 100 g palsternacka ca 1 st
  • 1/2 purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan torkad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skala och hacka löken och vitlöken fint. Skär morötter, palsternacka och purjolök i små bitar.
  • Smält smöret i en stor kastrull. Stek lök, vitlök och timjan tills löken är mjuk och genomskinlig.
  • Tillsätt morötter, palsternacka och purjolök. Stek i ca 5 minuter tills grönsakerna är lite mjuka.
  • Tillsätt grönsaksbuljongen och låt koka i ca 15 minuter tills grönsakerna är helt mjuka.
  • Skär fjällrödingfilén i små bitar och tillsätt den i soppan. Låt koka i ca 5 minuter tills fisken är genomkokt.
  • Tillsätt grädden och låt soppan koka upp igen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Anteckning

Om du inte har tillgång till färsk fjällröding kan du använda fryst rödingfilé istället.
Soppan kan serveras med en klick gräddfil och hackad dill.

Nutrition

Kalorier: 331kcalCarbohydrates: 18gProtein: 28gFat: 16gMättat fett: 9gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0.1gKolesterol: 110mgNatrium: 1102mgKalium: 949mgFiber: 3gSocker: 8gVitamin A: 9624IUVitamin B1: 0.2mgVitamin B2: 0.2mgVitamin B3: 8mgVitamin B5: 2mgVitamin B6: 1mgVitamin B12: 6µgVitamin C: 15mgVitamin D: 0.4µgVitamin E: 1mgVitamin K: 19µgKalcium: 144mgCopper: 0.2mgFolate: 55µgJärn: 2mgManganese: 1mgMagnesium: 61mgPhosphorus: 404mgSelenium: 17µgZinc: 2mgCholine: 12mgNet Carbohydrates: 15g
Keyword fisk, Fjällröding, fjällröding recept, Soppa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating