Enkel pasta carbonara med bacon och ägg

Enkel pasta carbonara med bacon och ägg

5 from 1 vote
En krämig och smakrik pastarätt med bacon, ägg och parmesanost som är enkel att tillaga.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Middag
Kök Mexikanskt
Portioner 4
Kalorier 779 kcal

Ingredienser

  • 250 g spaghetti
  • 4 ägg stora
  • 250 g bacon
  • 2 dl grädde
  • 100 g parmesanost
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen och sila av vattnet.
  • Vispa ägg och grädde i en bunke och riv parmesanosten.
  • Fräs bacon i en stekpanna tills den är krispig.
  • Tillsätt ägg- och gräddblandningen i pannan och rör om tills såsen har tjocknat.
  • Tillsätt parmesanost och rör om tills den har smält.
  • Tillsätt kokt spaghetti i pannan och rör om tills pastan är väl täckt av såsen.
  • Smaka av med salt och svartpeppar och servera pastan direkt.

Nutrition

Kalorier: 779kcalCarbohydrates: 58gProtein: 32gFat: 46gMättat fett: 20gFleromättat fett: 12gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 0.02gKolesterol: 238mgNatrium: 1492mgKalium: 333mgFiber: 5gSocker: 4gVitamin A: 1169IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 394mgJärn: 4mg
Keyword Chili, Enkel, fräsch, Krabba, lime, pasta, ris, sås, smakrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating