
Enkel pasta carbonara med bacon och ägg
5 from 1 vote
En krämig och smakrik pastarätt med bacon, ägg och parmesanost som är enkel att tillaga.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 25 minuter minuter
Total tid 35 minuter minuter
Måltid Middag
Kök Mexikanskt
Portioner 4
Kalorier 779 kcal
Ingredienser
- 250 g spaghetti
- 4 ägg stora
- 250 g bacon
- 2 dl grädde
- 100 g parmesanost
- 1 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
Instruktioner
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen och sila av vattnet.
- Vispa ägg och grädde i en bunke och riv parmesanosten.
- Fräs bacon i en stekpanna tills den är krispig.
- Tillsätt ägg- och gräddblandningen i pannan och rör om tills såsen har tjocknat.
- Tillsätt parmesanost och rör om tills den har smält.
- Tillsätt kokt spaghetti i pannan och rör om tills pastan är väl täckt av såsen.
- Smaka av med salt och svartpeppar och servera pastan direkt.
Nutrition
Kalorier: 779kcalCarbohydrates: 58gProtein: 32gFat: 46gMättat fett: 20gFleromättat fett: 12gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 0.02gKolesterol: 238mgNatrium: 1492mgKalium: 333mgFiber: 5gSocker: 4gVitamin A: 1169IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 394mgJärn: 4mg
Keyword Chili, Enkel, fräsch, Krabba, lime, pasta, ris, sås, smakrik