
Dumlekladdkakemuffins – en chokladig förförelse
5 from 1 vote
Dumlekladdkakemuffins är en kombination av den klassiska svenska kladdkakan och det älskade godiset Dumle. Dessa muffins är mjuka och fuktiga med en härlig chokladkärna och bitar av Dumle för att ge dem lite extra smak.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 35 minuter minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 12 muffins
Kalorier 167 kcal
Ingredienser
- 150 g mjöl
- 75 g strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- 1 ägg
- 150 ml mjölk
- 75 g smör smält
- 200 g Dumlekola
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader C (350 grader F). Förbered en muffinsform med 12 muffinspapper.
- I en stor skål, blanda mjöl, strösocker, bakpulver och kakao.
- I en annan skål, vispa ihop ägg, mjölk och smält smör.
- Tillsätt vätskan till mjöl-blandningen och rör tills det bildar en jämn smet.
- Dela Dumlekolorna i små bitar och vik försiktigt ner dem i smeten.
- Fördela smeten i muffinsformen, fyll varje pappersform till 2/3.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills muffinsen är färdiga. Kärna med en tandpetare för att kontrollera om de är färdiga, om den kommer ut torr så är de färdiga.
- Låt muffinsen svalna lite innan du serverar.
Nutrition
Kalorier: 167kcalCarbohydrates: 22gProtein: 2gFat: 8gMättat fett: 6gFleromättat fett: 0.3gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 0.2gKolesterol: 29mgNatrium: 241mgKalium: 58mgFiber: 1gSocker: 11gVitamin A: 197IUKalcium: 23mgJärn: 1mgCaffeine: 3mg
Keyword choklad, Dumle, Dumlekladdkakemuffins, efterrätt, Fika, godis, Muffins