Dumleflarn – den ultimata fikakakan

5 from 1 vote
Dumleflarn är en kakform fylld med små godbitar av Dumle-kola och på toppen en chokladtäcke. Det är en enkel och läcker kaka som är perfekt för fikat eller som en efterrätt till middagen.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 8
Kalorier 287 kcal

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl
  • 75 g smör
  • 50 g strösocker
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g Dumlekola
  • 100 g mörk choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader C (350 grader F). Smörj en kakform (ca 23 cm) och sätt åt sidan.
  • I en stor skål, blanda vetemjöl, smör, strösocker, ägg och vaniljsocker tills det bildar en jämn smet.
  • Pressa smeten i kakformen och platta ut jämnt.
  • Lägg Dumlekolorna på smeten och tryck ner dem lätt.
  • Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills kakan är gyllenbrun.
  • Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.
  • Smält chokladen i en skål över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Häll chokladen över kakan och sprida ut jämnt.
  • Låt chokladen stelna innan du skär och serverar kakan.

Anteckning

  • Du kan byta ut Dumlekolorna mot någon annan typ av godis om du vill.

Nutrition

Serving: 1gKalorier: 287kcalCarbohydrates: 32gProtein: 4gFat: 16gMättat fett: 10gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0.3gKolesterol: 41mgNatrium: 80mgKalium: 119mgFiber: 2gSocker: 15gVitamin A: 269IUKalcium: 17mgJärn: 2mgCaffeine: 10mg
Keyword Dumle, Dumlekakor, kakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating