
Chokladkakan med smak av kaffe
4 from 1 vote
En mörk och saftig chokladkaka med en subtil smak av kaffe. Perfekt att servera som dessert efter middagen.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 40 minuter minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 6
Kalorier 224 kcal
Ingredienser
- 1 1/2 dl socker
- 3/4 dl kakao
- 3/4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
- 1 ägg
- 1/2 dl mjölk
- 1/4 dl olja
- 1/2 tsk kaffepulver
- 1/2 tsk vaniljessens
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader Celsius. Smörj och mjöla en rund form på 20 cm i diameter.
- I en skål, blanda socker, kakao, vetemjöl, bakpulver och salt.
- I en annan skål, vispa ägg, mjölk, olja, kaffepulver och vaniljessens. Tillsätt vätskan till torrskålen och rör tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 30 minuter. Kontrollera att kakan är färdig genom att sticka i den med en tandpetare; om den kommer ut torr är kakan färdig.
- Låt kakan svalna i formen innan du tar ut den och serverar den med vispad grädde eller glasyr om du önskar.
Nutrition
Kalorier: 224kcalCarbohydrates: 42gProtein: 5gFat: 7gMättat fett: 2gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0.02gKolesterol: 28mgNatrium: 296mgKalium: 230mgFiber: 5gSocker: 26gVitamin A: 53IUKalcium: 33mgJärn: 2mgCaffeine: 31mgAlcohol: 0.1g
Keyword choklad, Dessert, Kaffe, kakor