
Chokladbollar med kokosflingor
5 from 1 vote
Mjuka och sega chokladbollar med en härlig kokosflingesmak.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 12 minuter minuter
Total tid 27 minuter minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 18 bollar
Kalorier 56 kcal
Ingredienser
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 msk kakao
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 3 msk strösocker
- 1 ägg
- 2 msk smör smält
- 3 msk kokosflingor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och socker i en skål.
- Tillsätt ägget och det smälta smöret, och rör tills en jämn smet.
- Rör ner kokosflingorna i smeten.
- Forma smeten till bollar (ungefär storleken på en tesked) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna innan du serverar.
Nutrition
Kalorier: 56kcalCarbohydrates: 8gProtein: 1gFat: 2gMättat fett: 1gFleromättat fett: 0.1gEnkelomättat fett: 0.5gTransfett: 0.1gKolesterol: 12mgNatrium: 109mgKalium: 21mgFiber: 0.5gSocker: 1gVitamin A: 52IUVitamin C: 0.01mgKalcium: 4mgJärn: 0.5mgCaffeine: 1mg
Keyword bakning, chokladbollar, kokosflingor