Chokladbollar med kokosflingor

5 from 1 vote
Mjuka och sega chokladbollar med en härlig kokosflingesmak.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 27 minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 18 bollar
Kalorier 56 kcal

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 2 msk smör smält
  • 3 msk kokosflingor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och socker i en skål.
  • Tillsätt ägget och det smälta smöret, och rör tills en jämn smet.
  • Rör ner kokosflingorna i smeten.
  • Forma smeten till bollar (ungefär storleken på en tesked) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna innan du serverar.

Nutrition

Kalorier: 56kcalCarbohydrates: 8gProtein: 1gFat: 2gMättat fett: 1gFleromättat fett: 0.1gEnkelomättat fett: 0.5gTransfett: 0.1gKolesterol: 12mgNatrium: 109mgKalium: 21mgFiber: 0.5gSocker: 1gVitamin A: 52IUVitamin C: 0.01mgKalcium: 4mgJärn: 0.5mgCaffeine: 1mg
Keyword bakning, chokladbollar, kokosflingor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating