
Chokladbollar med Dumle – enkel och smarrig efterrätt
4 from 1 vote
Chokladbollar med Dumle är en enkel och smarrig efterrätt som är perfekt för alla chokladälskare. De är enkla att göra och passar utmärkt som fika eller som ett sött tillbehör till en kopp te eller kaffe.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 20 bollar
Kalorier 84 kcal
Ingredienser
- 1 1/2 dl havregryn
- 1/2 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 1/2 dl smör rumstempererat
- 1 msk vaniljsocker
- 1 påse Dumle-godis
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (Celsius).
- Blanda havregryn, strösocker, och kakao i en skål. Tillsätt smör och vaniljsocker och blanda tills det bildar en jämn smet.
- Forma smeten till små bollar.
- Tryck ner ett Dumle-godis i mitten av varje boll.
- Placera bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 12-15 minuter.
- Låt kakorna svalna innan servering.
Anteckning
- Du kan byta ut Dumle-godis mot annat godis efter smak, t ex marsipangodis eller chokladpraliner.
- du kan också rulla chokladbollar i kokos eller hårdna chokladbitar.
Nutrition
Kalorier: 84kcalCarbohydrates: 11gProtein: 1gFat: 4gMättat fett: 3gFleromättat fett: 0.3gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0.1gKolesterol: 5mgNatrium: 22mgKalium: 35mgFiber: 1gSocker: 6gVitamin A: 62IUKalcium: 5mgJärn: 0.4mgCaffeine: 1mg
Keyword bakning, Dumle, efterrätt, Fika, godis