Chokladbollar med Dumle – enkel och smarrig efterrätt

4 from 1 vote
Chokladbollar med Dumle är en enkel och smarrig efterrätt som är perfekt för alla chokladälskare. De är enkla att göra och passar utmärkt som fika eller som ett sött tillbehör till en kopp te eller kaffe.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 20 bollar
Kalorier 84 kcal

Ingredienser

  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1/2 dl smör rumstempererat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 påse Dumle-godis

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (Celsius).
  • Blanda havregryn, strösocker, och kakao i en skål. Tillsätt smör och vaniljsocker och blanda tills det bildar en jämn smet.
  • Forma smeten till små bollar.
  • Tryck ner ett Dumle-godis i mitten av varje boll.
  • Placera bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 12-15 minuter.
  • Låt kakorna svalna innan servering.

Anteckning

  • Du kan byta ut Dumle-godis mot annat godis efter smak, t ex marsipangodis eller chokladpraliner.
  • du kan också rulla chokladbollar i kokos eller hårdna chokladbitar.

Nutrition

Kalorier: 84kcalCarbohydrates: 11gProtein: 1gFat: 4gMättat fett: 3gFleromättat fett: 0.3gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0.1gKolesterol: 5mgNatrium: 22mgKalium: 35mgFiber: 1gSocker: 6gVitamin A: 62IUKalcium: 5mgJärn: 0.4mgCaffeine: 1mg
Keyword bakning, Dumle, efterrätt, Fika, godis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating