Choklad- och kaffeglass

5 from 1 vote
Denna choklad- och kaffeglass är en krämig och lättdrucken dessert som kombinerar de bästa smakerna av choklad och kaffe. Perfekt för en varm sommardag eller som ett efterrätt efter en middag.
Förberedelser 10 minuter
frys 4 timmar
Total tid 4 timmar 10 minuter
Måltid Efterrätt
Kök International
Portioner 4
Kalorier 346 kcal

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 tsk instant kaffe pulver
  • 2 tsk kakao pulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vaniljglass

Instruktioner

  • I en stor skål, vispa grädden tills den börjar tjockna. Tillsätt mjölk, socker, vaniljpulver, instant kaffe pulver, kakao pulver och salt och vispa tills det är väl blandat.
  • Lägg i vaniljglass och rör om tills det är väl blandat.
  • Häll blandningen i en form som är lämplig för frysen.
  • Lägg plastfolie över formen och frys i minst 4-5 timmar eller tills glassen är fast.
  • Ta ut glassen från frysen och låt den vila i några minuter innan du skär upp den. Servera och njut!

Anteckning

  • Du kan använda kallt kaffe istället för instant kaffe pulver om du vill.

Nutrition

Kalorier: 346kcalCarbohydrates: 45gProtein: 4gFat: 18gMättat fett: 11gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gKolesterol: 63mgNatrium: 345mgKalium: 236mgFiber: 1gSocker: 41gVitamin A: 594IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 147mgJärn: 0.2mgCaffeine: 17mg
Keyword glass, kaffeglass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating