Chana Masala – enkel och smakrik indisk curry

4 from 1 vote
Chana Masala är en indisk curry gjord av kikärtor och en mängd kryddor. Den är vanligtvis serverad med basmatiris eller naanbröd. I detta recept kommer vi att visa dig hur du enkelt kan göra chana masala hemma.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Middag
Kök Indisk
Portioner 4
Kalorier 346 kcal

Ingredienser

  • 500 gram kikärtor kokta
  • 2 msk olja vegetabilisk
  • 1 tsk cuminfrön
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk garam masala
  • ¼ tsk paprikapulver
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 1 lök hackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk salt
  • ½ dl grädde
  • ¼ dl koriander hackad

Instruktioner

  • Värm oljan i en stor kastrull. Tillsätt cuminfrön och låt dem fräsa i ca 30 sekunder.
  • Tillsätt gurkmeja, garam masala, paprikapulver och svartpeppar och låt kryddorna fräsa i ytterligare 30 sekunder.
  • Tillsätt lök, vitlök och salt och fräs tills löken är mjuk.
  • Tillsätt kikärtor och grädde och låt det koka i ca 10 minuter eller tills såsen har tjocknat.
  • Tillsätt färsk koriander och låt det koka i ytterligare 1 minut.
  • Servera chana masala med basmatiris eller naanbröd.

Anteckning

  • Chana masala kan också fryst och värmd vid senare tillfälle.
  • Du kan också använda andra kryddor efter smak.

Nutrition

Kalorier: 346kcalCarbohydrates: 42gProtein: 13gFat: 16gMättat fett: 4gFleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 0.03gKolesterol: 14mgNatrium: 598mgKalium: 521mgFiber: 13gSocker: 8gVitamin A: 287IUVitamin C: 6mgKalcium: 129mgJärn: 5mg
Keyword basmatiris, chana masala, curry, grädde, indisk mat, kikärtor, koriander, kryddor, naanbröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating