
Chana Masala – enkel och smakrik indisk curry
4 from 1 vote
Chana Masala är en indisk curry gjord av kikärtor och en mängd kryddor. Den är vanligtvis serverad med basmatiris eller naanbröd. I detta recept kommer vi att visa dig hur du enkelt kan göra chana masala hemma.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Middag
Kök Indisk
Portioner 4
Kalorier 346 kcal
Ingredienser
- 500 gram kikärtor kokta
- 2 msk olja vegetabilisk
- 1 tsk cuminfrön
- ½ tsk gurkmeja
- ½ tsk garam masala
- ¼ tsk paprikapulver
- ¼ tsk svartpeppar
- 1 lök hackad
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 1 tsk salt
- ½ dl grädde
- ¼ dl koriander hackad
Instruktioner
- Värm oljan i en stor kastrull. Tillsätt cuminfrön och låt dem fräsa i ca 30 sekunder.
- Tillsätt gurkmeja, garam masala, paprikapulver och svartpeppar och låt kryddorna fräsa i ytterligare 30 sekunder.
- Tillsätt lök, vitlök och salt och fräs tills löken är mjuk.
- Tillsätt kikärtor och grädde och låt det koka i ca 10 minuter eller tills såsen har tjocknat.
- Tillsätt färsk koriander och låt det koka i ytterligare 1 minut.
- Servera chana masala med basmatiris eller naanbröd.
Anteckning
- Chana masala kan också fryst och värmd vid senare tillfälle.
- Du kan också använda andra kryddor efter smak.
Nutrition
Kalorier: 346kcalCarbohydrates: 42gProtein: 13gFat: 16gMättat fett: 4gFleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 0.03gKolesterol: 14mgNatrium: 598mgKalium: 521mgFiber: 13gSocker: 8gVitamin A: 287IUVitamin C: 6mgKalcium: 129mgJärn: 5mg
Keyword basmatiris, chana masala, curry, grädde, indisk mat, kikärtor, koriander, kryddor, naanbröd