Bröd med bönmix och örter

5 from 1 vote
Ett smakfullt bröd med en unik kombination av bönmix och örter. Perfekt att servera som följeslagare till en sallad eller som en nyttig mellanmålsalternativ.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Frukost
Kök Internationellt
Portioner 1 bröd
Kalorier 1167 kcal

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl bönmix t.ex. cikoriamjöl, rödbetsmjöl eller kikärtsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 msk msk finhackade örter t.ex. timjan, oregano eller basilika

Instruktioner

  • Värm upp vattnet tillsammans med salt och olivolja i en kastrull.
  • Tillsätt bönmixen och mjölet och rör om tills degen samlar sig.
  • Rör ner finhackade örter i degen.
  • Kavla ut degen till en rund form och lägg den i en smord brödform.
  • Grädda brödet i en ugn vid 200 grader i ca 40 minuter, eller tills det är gyllenbrunt.
  • Låt brödet svalna innan du skär upp det.

Nutrition

Kalorier: 1167kcalCarbohydrates: 208gProtein: 45gFat: 18gMättat fett: 2gFleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 11gNatrium: 2369mgKalium: 1578mgFiber: 15gSocker: 1gVitamin C: 2mgKalcium: 249mgJärn: 17mg
Keyword Bönmix, bröd, Mjöl, olivolja, Örter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating