
Bröd med bönmix och örter
5 from 1 vote
Ett smakfullt bröd med en unik kombination av bönmix och örter. Perfekt att servera som följeslagare till en sallad eller som en nyttig mellanmålsalternativ.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 40 minuter minuter
Total tid 45 minuter minuter
Måltid Frukost
Kök Internationellt
Portioner 1 bröd
Kalorier 1167 kcal
Ingredienser
- 2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 1 dl bönmix t.ex. cikoriamjöl, rödbetsmjöl eller kikärtsmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl rågmjöl
- 1 msk msk finhackade örter t.ex. timjan, oregano eller basilika
Instruktioner
- Värm upp vattnet tillsammans med salt och olivolja i en kastrull.
- Tillsätt bönmixen och mjölet och rör om tills degen samlar sig.
- Rör ner finhackade örter i degen.
- Kavla ut degen till en rund form och lägg den i en smord brödform.
- Grädda brödet i en ugn vid 200 grader i ca 40 minuter, eller tills det är gyllenbrunt.
- Låt brödet svalna innan du skär upp det.
Nutrition
Kalorier: 1167kcalCarbohydrates: 208gProtein: 45gFat: 18gMättat fett: 2gFleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 11gNatrium: 2369mgKalium: 1578mgFiber: 15gSocker: 1gVitamin C: 2mgKalcium: 249mgJärn: 17mg
Keyword Bönmix, bröd, Mjöl, olivolja, Örter