
Biscotti med mandel och olivolja
5 from 1 vote
Biscottis är en delikat liten godbit som passar perfekt att servera vid en bjudning eller till en härlig fikastund. Det bästa av allt är att detta recept är helt veganskt och mycket enkelt att göra, eftersom de till stor del sköter sig själva i ugnen.
Förhindra att skärmen blir mörk
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 1 timme t 20 minuter minuter
Total tid 1 timme t 30 minuter minuter
Måltid Fika
Kök Nordisk, svenskt
Portioner 30 Kakor
Kalorier 154 kcal
Ingredienser
- 7 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl socker
- 1 dl sötmandel grovhackad
- 2 msk blå vallmofrön
- 1/2 msk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- salt
- 100 g smör veganskt
- 1 1/2 dl havredryck Mellan
- citron skal
- 1/2 msk citronsaft färskpressad
Instruktioner
- Först och främst, sätt ugnen på 200°C för att förbereda den för bakning.
- I en stor bunke, blanda alla ingredienser utom havredrycken och citronen. Använd fingertopparna för att nypa ihop ingredienserna tills de bildar en smulig massa.
- Tillsätt havredrycken och citronen till bunken och arbeta ihop till en deg. Var försiktig så att du inte överarbetar degen. Dela upp degen i två lika stora delar (för totalt 30 skorpor) och tryck ut dem till två längder som är nästan lika långa som bakplåten (ca 5 x 35 cm). Lägg längderna på en plåt med dubbelt bakplåtspapper för att undvika att skorporna bränns på undersidan.
- Grädda skorporna i 30 minuter. Ta sedan ut plåten, skär längderna i sneda bitar och vänd skorporna så att snittytan pekar uppåt. Sätt tillbaka plåten i ugnen och sänk värmen till 100°C. Låt skorporna torka i ytterligare ca 50 minuter eller tills de har en lagom knaprig konsistens.
Nutrition
Kalorier: 154kcalCarbohydrates: 24gProtein: 3gFat: 5gMättat fett: 2gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 0.1gKolesterol: 7mgNatrium: 134mgKalium: 57mgFiber: 1gSocker: 6gVitamin A: 94IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 29mgJärn: 1mg
Keyword Biscotti